Toroczkai László

Toroczkai László

Fényképek
Összes
img-1680791505786235898267.jpg
img-1680791505807746817357.jpg
img-1680791504171893639490.jpg
img-1680791504622604712843.jpg
img-1587730028595143322367.jpg
img-1587730027706865260843.jpg
img-1587730025151827631518.jpg
img-1587730025628127219155.jpg
img-1587730025888431039173.jpg
Toroczkai László
Üzenet
Töltsd le az alkalmazásunkat, hogy ne maradj le semmiről!
Google play link
Apple apps
huawei app gallery
Toroczkai László Toroczkai László 2021. Április 05. 08:00
Toroczkai.info

Válasz a Zsidó Világkongresszus elnökének

Ronald S. Lauder, a New York-i székhelyű Zsidó Világkongresszus elnöke megszólított engem. Nem is akárhol, hanem a kormányközeli Magyar Nemzet hasábjain március 22-én, egy nyílt levélben, amely az ő esetében fenyegetően hangzó „Magyarország válaszút előtt” címet viseli. Tekintettel arra, hogy a válaszom közlésére a Magyar Nemzet nem adott lehetőséget, ezt most a saját felületeinken teszem meg, annak tudatában, hogy ez így is el fog jutni Ronald S. Lauderhez és a köreihez. Tovább...

Tisztelt Ronald S. Lauder úr!

Azzal kezdi írását, hogy „nagyon aggódik Magyarország miatt, hiszen különösen fontos az Ön számára ez az ország”. A magyar történelemből ismerjük ezt a típusú aggódást, valahogy így aggódott Magyarország miatt egykor a török szultán, a bécsi császár, vagy éppen a moszkvai kommunista pártvezetés is. S így aggódott Simón Peresz Izrael Állam elnöke, amikor 2007. október 10-én, egy tel-avivi gazdasági kamarai rendezvényen elhangzott beszédében a következőket mondta: „manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmat építeni... Izraeli üzletemberek befektetnek az egész világon. Izraelnek példa nélküli gazdasági sikerei vannak, mostanra kivívtuk gazdasági függetlenségünket, felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát”.

S Ön, Lauder úr, a Zsidó Világkongresszus elnökeként, személyesen is követte az izraeli államelnök útmutatását, amikor 2008 májusában Gyurcsány Ferenc akkori magyarországi miniszterelnökkel az Országházban arról tárgyalt, hogy egy Velencei-tó melletti, turisztikai és természetvédelmi szempontból kiemelt jelentőségű sukorói 70 hektáros földterületet egy jóval kisebb értékű Albertirsa melletti gyümölcsöskertre cseréljenek. Nem kórházzal, de még csak nem is egy újabb Lauder Javne Zsidó Iskolával szerette volna megajándékozni az Ön számára oly’ fontos Magyarországot, hanem egy Önnek és izraeli üzlettársainak igencsak jól jövedelmező kaszinóval. Csak hát az Ön által felvetett és Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által a kormányzat kiemelt beruházásává emelt üzlet még a gyurcsányi Magyarországon is bűncselekménynek számított, így aztán nyomozás indult. Igaz, nem magától kezdte az akkori ügyészség vizsgálni a hűtlen kezelés, hivatali visszaélés gyanúját felvető ügyet, hanem azért, mert mi (jómagam és Budaházy György) országos hírt csináltunk belőle. A 2008-ban általunk meghirdetett Razzia program legnagyobb sikerének tartottuk, hogy meg tudtuk akadályozni ezt a hazánkat megkárosító bűncselekményt. Így talán már érthető, hogy miért haragszik rám annyira, kedves Lauder úr, hogy név szerint is kiemel a mostani írásában, mint – ahogy írja – „jelenleg a szélsőjobboldal élén álló legjelentősebb párt, a Jobbikból kivált Mi Hazánk” vezetőjét.

Valójában az zavarja Önt, hogy mi szakítani akarunk azzal az évtizedek óta tartó magyarországi politikai gyakorlattal, hogy a budapesti kormányok szolgai módon kiszolgáltatják hazánkat bármilyen idegen hatalomnak. Gyurcsány Ferencre jellemző, hogy számára teljesen mindegy, hogy éppen jobboldali vagy baloldali zsidó szervezetnek, vagy éppen muszlim bevándorlóknak lehet-e tálcán felkínálni Magyarországot, a vérében van a hazaárulás. A jelek szerint azonban a Fidesztől sem állnak távol hasonló lépések, hiszen nem csupán a kormány lapjában adnak helyet az Ön nyílt levelének, de az Orbán-kormány idején tussolták el az Ön felelősségét is a sukorói bűnügyben. Sőt, a fideszes kormány nemcsak Önt és izraeli társait, hanem Gyurcsány Ferencet is kihúzta a bajból. Elszámoltatás helyett két parancsot végrehajtó mellékszereplőt, Tátrai Miklóst, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő 2008-as vezérigazgatóját és helyettesét küldték börtönbe, velük vitették el a balhét.

Nem az zavarja Önt, hogy kimondunk történelmi igazságokat, amely persze Ön szerint rögtön antiszemitizmus, és – írásával ellentétben – aligha hiszem, hogy tényleg az „idegengyűlölet, roma- és melegellenesség” (ahogy Ön fogalmazott) kavarta fel annyira, hogy New York városából tollat ragadott, hogy rólunk írjon. Az aggodalom valójában annak szól, hogy hiába dörzsölték már elégedetten a kezüket a Jobbik borzalmas árulását és átváltozását látva, kiderült, hogy előre ittak a medve bőrére, mert a magyar ellenállást nem tudták legyőzni. Megszületett Magyarországon egy olyan harmadik erő, amely nem akar Önöknek, ahogy semmilyen más nagyhatalomnak, s a nemzetközi óriáscégeknek sem előjogokat adni, amely végre tényleg a magyar vállalkozásokra, a magyar tehetségre és szorgalomra, valamint a magyar földre alapozva akar egy független nemzetgazdaságot felépíteni. Egy olyan szuverén Magyarországot szeretnénk, ahol a mindenkori magyarországi miniszterelnököket és Önt is el lehet számoltatni, ha meg akarják károsítani a hazánkat. Egy olyan országot, ahol az államalapító magyarság dönti el, hogy milyen kormány és milyen összetételű Országgyűlés lesz a világ legszebb parlamentjében, s nem a Zsidó Világkongresszus elnöke. 

Magyarország válaszút előtt | Magyar Nemzet

Magyar Nemzet

Magyarország válaszút előtt | Magyar Nemzet

Nagyon aggódom Magyarország miatt, hiszen különösen fontos számomra ez az ország, személyes szálak fűznek hozzá. Nagyszüleim Budapestről emigráltak a XX. század elején, mindig nagyon szerettem visszatérni ide, akár csak látogatóba is. Fontos helyet tölt be a szívemben. Látva az Európa-szerte terjedő, a kontinens legsötétebb múltját idéző antiszemita megnyilvánulásokat, még inkább aggódom Magyarországért. Folyamatosan jelen van …

114 114 kedvelés - 41 hozzászólás